Американські біологи навчилися вирощувати жирову тканину, здатну покращити смак та текстуру штучно вирощеного м'яса.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про це інформує ресурс New Atlas.
Для експерименту використовували адипоцити свиней, тобто жирові клітини, які здатні накопичувати жир, та змішували їх з іншими безпечними речовинами. Однак, оскільки жирова тканина складається з клітин з невеликою кількістю інших структурних компонентів, її виробництво було досить складним.
"Наша мета полягала в тому, щоб винайти відносно простий метод виробництва жиру ", - розповів провідний автор дослідження Джон Юен-молодший.
Тести показали, що структура штучного жиру відповідає звичайному тваринному жиру та містить ліпіди та інші важливі компоненти, необхідні для створення смаку та аромату. Це є важливим кроком у виробництві штучного м'яса, тому що тваринний жир відіграє важливу роль у формуванні смаку та текстури продукту.
Штучне м'ясо з клітин тварин стає все більш популярним і зажаданим на ринку харчових продуктів, особливо у світлі проблем, пов'язаних з етичності виробництва м'яса, та необхідністю запобігання глобальному потеплінню, пов'язаному з розведенням великої рогатої худоби.
"Ми продовжуємо розглядати кожен аспект виробництва м'яса, що культивується, з метою забезпечення масового виробництва м'яса, яке виглядає, має смак сьогодення і відчувається так само", - сказав відповідальний автор дослідження Девід Каплан.
Читайте також: