Американські біологи навчилися вирощувати жирову тканину, здатну покращити смак та текстуру штучно вирощеного м'яса.

Докладніше про це інформує ресурс New Atlas.

Для експерименту використовували адипоцити свиней, тобто жирові клітини, які здатні накопичувати жир, та змішували їх з іншими безпечними речовинами. Однак, оскільки жирова тканина складається з клітин з невеликою кількістю інших структурних компонентів, її виробництво було досить складним.

"Наша мета полягала в тому, щоб винайти відносно простий метод виробництва жиру ", - розповів провідний автор дослідження Джон Юен-молодший.

Тести показали, що структура штучного жиру відповідає звичайному тваринному жиру та містить ліпіди та інші важливі компоненти, необхідні для створення смаку та аромату. Це є важливим кроком у виробництві штучного м'яса, тому що тваринний жир відіграє важливу роль у формуванні смаку та текстури продукту.

Штучне м'ясо з клітин тварин стає все більш популярним і зажаданим на ринку харчових продуктів, особливо у світлі проблем, пов'язаних з етичності виробництва м'яса, та необхідністю запобігання глобальному потеплінню, пов'язаному з розведенням великої рогатої худоби.

"Ми продовжуємо розглядати кожен аспект виробництва м'яса, що культивується, з метою забезпечення масового виробництва м'яса, яке виглядає, має смак сьогодення і відчувається так само", - сказав відповідальний автор дослідження Девід Каплан.

Читайте також: