Існує одна дуже цікава традиція: останню краплю випитого вина вилити собі в келих, закрити пробкою пляшку і загадати бажання. Але, як виявилося, пробку можна використовувати з користю з іншою метою.

І справді, корковий корок це більше, ніж просто засіб закупорювання. По суті це фільтр, через який вино дихає, щоб жити і розвиватися. І саме цю особливість можна використовувати у господарстві.

Так, наприклад, винну пробку, розрізану навпіл, можна покласти в кошик із фруктами. Пробка вбиратиме вологу, завдяки чому продовжить свіжість фруктів. Більше того, пробка також відлякає комарів та плодових мушок. Однак слід пам'ятати, що таку пробку потрібно міняти раз на тиждень.

А ще за допомогою винної пробки можна врятувати зіпсовану страву. Виявляється, пробка, закинута в каструлю з підгорілим польським бігосом або тушкованою капустою, що підгоріла, творить дива. Ще б пак, кора, з якої зроблена пробка, відмінно вбирає запах горілого, завдяки чому капуста відновить свій первісний смак. Згодом залишається лише витягнути пробку та насолодитися смачною стравою.

Читайте також:

Всього за 6 тисяч доларів: в Україні продають затишний будиночок біля моря. Як він виглядає

Будуть нещастя та біди: яких дерев не повинно бути біля будинку на дачі чи селі

Здивуйте гостей: старовинний український рецепт великодні грудки з яєць та молока

Стала ще молодшою: Максим Галкін показав фігуру Алли Пугачової. Легка сукня їй йде