У цій статті ви дізнаєтеся про практичний спосіб заощадити олію - використовувати колечко від пляшки замість широкого шийки, а також про інші корисні поради щодо економії олії.

Справді, часто ми витрачаємо більше олії, ніж треба, саме через широку шийку на пляшці. Але не варто витрачати масло марно, адже є простий спосіб заощадити. Під кришкою більшості пляшок із олією знаходиться пластикова пломба, яку ми видаляємо, щоб відкрити пляшку. Однак, не поспішайте її викидати: переверніть пломбу навпаки і помістіть назад у шийку пляшки. Вона закриє великий отвір, залишивши вільними лише його краї, і олія буде витрачатися значно менше.

Крім того, є й інші способи економії олії, про які не всі знають. Ось кілька із них:

- Придбайте кисть із силікону, щоб наносити олію на сковорідку. З таким пензлем вам знадобиться набагато менше олії для смаження. Якщо не хочете купувати пензель, спробуйте використати шматочок сирої картоплі, наколотий на вилку. Це старовинний спосіб, який допомагає заощадити олію.

- Обзаведіться барним гейзером – спеціальним металевим дозатором для олії. Олію потрібно буде перелити в скляну пляшку, але такий підхід вигідний олії – скло краще підходить для зберігання. До речі, при зміні тари можна додати в олію трави чи спеції – вийде продукт із новим ароматом та смаком.

- Використовуйте спеціальний розпилювач для олії. Це найкращий девайс для економії: масло лягає на сковорідку або овочі в салаті тонким шаром, при цьому покриває всю поверхню, а витрачається буквально кілька крапель.

Тепер у вас є кілька простих і корисних порад для економії олії. Ви можете використовувати будь-який з цих способів або комбінувати їх, щоб досягти максимальної економії олії. Пам'ятайте, що масло може бути дорогим продуктом, але з розумом використаний раціонально, воно може довго служити вам без зайвих витрат.

Читайте також:

Для чого раз на місяць у ванну потрібно приносити звичайну свічку: лайфхак досвідчених господарок

Як зварити яйце, якщо воно розбилося: лайфхак, який заощадить вам гроші

Простий лайфхак: як заточити в домашніх умовах терку, що затупилася.