Люди здавна користуються зігріваючими напоями. Раніше вони служили захистом від застуди, а зараз просто для задоволення і розслаблення. Серед них - напої на основі шоколаду та кави, а також алкогольні - глінтвейн, грог, пунш, медовуха, тодді.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІсторія виникнення грогу йде далеко у минуле, і пов'язані з ім'ям англійського адмірала Едварда Вернона. Адмірал, зіткнувшись із проблемою порушення дисципліни на кораблі і пияцтва, в 1740 розпорядився розводити водою (холодною або гарячою) обов'язкову в ті часи щоденну порцію рому для матросів. Моряки полюбили цей напій, що зігріває їх у холодні дні і охолоджує в жаркі, що було вирішено назвати його на честь адмірала, який постійно ходив у непромоканому плащі, який англійською так і звучав – «грог».
Грог ще більш демократичний, ніж глінтвейн – його інгредієнтами можуть бути цукор, мед, прянощі та спеції, цитрусові та фрукти, карамель та навіть збиті вершки. Основою може бути ром, коньяк або горілка.
У грозі вміст алкоголю набагато вищий, ніж у глінтвейні, тому вживати його треба з великою обережністю. Готуються гроги, зазвичай, на водяній бані. Подають на стіл грог при температурі близько 70 ° С в келиху айріш кави або в підігрітій склянці з підсклянкою. П'ють напій маленькими ковтками, причому не більше однієї склянки.
Грог із медом
- Візьміть 40 мл коньяку і залийте його 150 мл гарячої води та 10 г меду.
- Подавайте слід у чашці, поклавши часточку лимона.
Грог із молоком
- Візьміть 100 мл молока, 100 мл настоянки з чаю та 10 мл цукрового сиропу.
- Потім все ретельно перемішайте та нагрійте, але не доводьте до кипіння.
- Після цього додайте 40 мл рому і подавайте в чашках з порцеляни.
Читайте також:
Але є ризик виникнення алкоголізму: названо хворобу, яку можна вилікувати пивом
Як визначити по людині, що вона стала прихованим алкоголіком: прості способи