Салати з макаронів - це філіппінська кухня. Їх у цій країні роблять практично на кожне свято. А ще гарячий салат з куркою та макаронами, заправлений гострою гірчичною заправкою, в азіатському стилі, або салат з креветками та макаронами, в італійському стилі, з соусом песто, нарівні з салатом з ананасами та макаронами, можна вважати добрим виходом, коли ви хочете сумісності на обід, особливо поза домом, салат та гарнір, щоб не тягати з собою безліч лотків з їжею.

Інгредієнти:

  • макарони – 150 г;
  • консервована селера – 320 г;
  • шинка – 150 г;
  • консервована кукурудза – 200 г;
  • консервовані ананаси – 150 г;
  • майонез – 2-3 ст. л.;
  • сіль та перець – за смаком;
  • за бажанням: свіжий кріп або зелена цибуля.

Салат з ананасів можна приготувати в день або день до його вживання.

Насамперед потрібно відварити в підсоленій воді макарони відповідно до інструкцій виробника. Зливаємо воду і даємо їм час охолонути.

Тим часом:

  • нарізаємо кубиками шинку, відварену свинину чи курку;
  • кільця ананаса нарізаємо на дрібніші шматочки;
  • також потрібно підготувати консервовану кукурудзу (близько 200 г) та мариновану селера (320 г, її можна злегка порізати на дрібніші шматочки).

Змішуємо всі інгредієнти у великій салатниці.

Додаємо 2-3 ст. л. майонезу, велику щіпку солі та свіжомелений перець.

Приправляємо на смак. За бажанням можна додати в салат трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі або кропу.

Читайте також:

Це просто щастя: як приготувати ніжний салат із печінки курки. Рецепт

Можна заготовити на три дні: скільки коштуватиме українцям традиційний салат Олів'є до Нового року

Відмінна закуска на вихідні: старовинний салат із перцем, який запікають у духовці. Рецепт