Салати з макаронів - це філіппінська кухня. Їх у цій країні роблять практично на кожне свято. А ще гарячий салат з куркою та макаронами, заправлений гострою гірчичною заправкою, в азіатському стилі, або салат з креветками та макаронами, в італійському стилі, з соусом песто, нарівні з салатом з ананасами та макаронами, можна вважати добрим виходом, коли ви хочете сумісності на обід, особливо поза домом, салат та гарнір, щоб не тягати з собою безліч лотків з їжею.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- макарони – 150 г;
- консервована селера – 320 г;
- шинка – 150 г;
- консервована кукурудза – 200 г;
- консервовані ананаси – 150 г;
- майонез – 2-3 ст. л.;
- сіль та перець – за смаком;
- за бажанням: свіжий кріп або зелена цибуля.
Салат з ананасів можна приготувати в день або день до його вживання.
Насамперед потрібно відварити в підсоленій воді макарони відповідно до інструкцій виробника. Зливаємо воду і даємо їм час охолонути.
Тим часом:
- нарізаємо кубиками шинку, відварену свинину чи курку;
- кільця ананаса нарізаємо на дрібніші шматочки;
- також потрібно підготувати консервовану кукурудзу (близько 200 г) та мариновану селера (320 г, її можна злегка порізати на дрібніші шматочки).
Змішуємо всі інгредієнти у великій салатниці.
Додаємо 2-3 ст. л. майонезу, велику щіпку солі та свіжомелений перець.
Приправляємо на смак. За бажанням можна додати в салат трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі або кропу.
Читайте також:
Це просто щастя: як приготувати ніжний салат із печінки курки. Рецепт
Можна заготовити на три дні: скільки коштуватиме українцям традиційний салат Олів'є до Нового року
Відмінна закуска на вихідні: старовинний салат із перцем, який запікають у духовці. Рецепт