Через часті обстріли енергетичної інфраструктури тисячі українців зараз живуть без газу і світла в будинках. У цій ситуації виникає питання – як і на чому готувати їжу.

Досвідчені мандрівники наполегливо рекомендують українцям придбати собі туристичні газові пальники та кілька газових балонів. Кажуть, такий пристрій виручить не лише під час війни, а й після – якщо колись ви вирішите вибратися на природу чи поїхати у подорож із наметами.

Разом з тим, найпримітивніші пальники можна приготувати і своїми руками. Принаймні розігріти суп, зварити пельмені та кухоль чаю без диму зможе так кожен охочий.

Отже, якщо є запас спиртових таблеток, то дуже швидко можна приготувати зовсім простий пальник з консервної банки. Для цього беремо низьку банку, далі для припливу повітря пробиваємо в банку цвяхом більше отворів, кладемо туди сухий спирт. Таку конструкцію потрібно встановити на дно низької каструлі, підпалити спирт, накрити каструлю гратами для гриля, а зверху встановити ємність для приготування їжі.

Якщо ж сухого палива немає, то можна використовувати парафінові свічки.

Отже, для того, щоб приготувати повноцінну вечерю, потрібно взяти багато парафінових свічок стандартного розміру, розтопити в глибокому посуді і покласти в рідкий парафін побільше товстих ґнотів (підійде будь-яка бавовняна тканина або обрізання товстої мотузки). Коли все застигне, така гігантська свічка з парафіну дасть високу температуру.

Принцип готування той самий, що й у попередньому варіанті - на дно каструлі встановлюємо свічку, каструлю накриваємо гратами для гриля - і варильна поверхня готова.

Читайте також:

Київ без електрики: українська вчителька з ноутбуком провела урок просто посеред вулиці. Відео

Данилов потужно пожартував над путіним, розсмішивши українців

Подивіться на це обличчя: ЗСУ "уклали" окупанта, який воював в Україні за пельмені. Фото