Японські вчені після ряду досліджень з'ясували, що арахіс або горіхи в чистому їх вигляді при регулярному застосуванні здатні знизити ризик інсульт на 16%.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПротягом 15 років фахівці вивчали вплив харчових звичок людини на зміцнення судин, пише "РБК-Україна".
В експерименті взяли участь понад 70 000 добровольців з країн Азії. Всім їм було до 74 років. Повідомляється, що спочатку ні у кого з них не було проблем з серцево-судинною системою.
Виявилося, що вживання продуктів з арахісу або інших горіхів здатні знизити ризик виникнення інсультів на 16%. Такі продукти знижували і ризик розвитку ішемії мозку - на 20%.
"Ми вперше показали, що вживання великої кількості арахісу статистично пов'язане зі зменшенням частоти інсультів серед жителів Азії. Це говорить на користь того, щоб додавати продукти на базі арахісу в дієту і це буде корисним для здоров'я людини і стану судин і його мозку", - зазначає професор університету Осаки Сатойо Ікехара.
Однак не варто забувати, що сам арахіс і його похідні є сильним алергеном, тому не варто вживати такі продукти без консультації з лікарем.
Раніше медики з'ясували, що помірне споживання кави допоможе знизити ризик виникнення будь-якого захворювання на 12%, А серцево-судинних на 17%. Відзначається, що під помірним споживанням вони мають на увазі від півчашки до трьох чашок напою в день.
В ході досліджень вчені прийшли до висновку, що кава здатна поліпшити структуру серця, в результаті чого воно працює краще.
За словами медиків, у тих, хто регулярно п'є каву, серце має більш здорову будову і працює краще. Однак потрібні додаткові дослідження на дану тему.
Раніше Hyser писав про те, що медики назвали найкорисніший для печінки фрукт.
Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали продукти, які покращують стан серця.
Нагадаємо, що лікарі назвали ягоду, яка моментально підвищує чоловічу потенцію.