Шашлик є улюбленою стравою багатьох українців, адже соковите м'ясо, що пахне димком, в прикуску з овочами так подобається і дорослим, і дітям.

Однак, як попереджають фахівці, популярна страва, може нашкодити організму, якщо приготувати "неправильний" маринад.

За словами дієтологів, майонез, в якому часто маринують м'ясо, є одним з найнебезпечніших компонентів шашлику, адже при нагріванні він стає канцерогеном. Крім того, в ньому міститься велика кількість жирів.

Лікарі просять не використовувати майонез для маринування шашлику, тому, що це найгірший з усіх можливих варіантів приготування м'яса.

Також шкідливий оцет, який застосовують в якості маринаду. Він здатний завдати шкоди шлунку і кишечнику. А якщо посилювати, то можливі збої в роботі нирок. До слова, майонез містить досить велику кількість оцту.

Також серед небезпечних маринадів виділяють кефір, незважаючи на те, що він розм'якшує м'ясо.

Шашлик. Скріншот з відео на Youtube
Шашлик. Скріншот з відео на Youtube
Шашлик. Скріншот з відео на Youtube

Вся справа в тому, що кефір не дає білку і залозу з м'яса нормально засвоюватися. Виходить, що поїдаючи шашлик, людина отримує з нього тільки жири.

Дієтологи кажуть, що найкращим маринадом для м'яса стануть трави і цибуля. Вони відзначають, що на Сході ніколи не використовують в вино і оцет якості маринаду тому, що вони пригнічують смак страви.

Нагадаємо, що кава захистить вашу печінку, якщо употряблять його на регулярній основі. Фахівці заявили, що люди, які регулярно вживають каву, на 21% знижують ризик розвитку хронічної хвороби печінки, в порівнянні з тими, хто каву не п'є.

Щоб прийти до таких висновків, вчені провели дослідження історій хвороби півмільйона британців, які також розповіли про ставлення до вживання кави.

Раніше Hyser писав про те, що зпеціалісти розповіли, кому протипоказаний міцний чай.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали найнебезпечніший маринад для шашликів.

Нагадаємо, що експерти розповіли, як і що пити, щоб не було похмілля. А також дали поради щодо боротьби з похміллям.