Жителів України попередили про махінації, які відбуваються на кожному кроці, але майже всі навіть і не підозрюють, що їх обдурили. Українським громадянам розповіли, які монети не варто брати як здачу в магазинах або транспорті.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Українцям розповіли, які підроблені копійки зараз ходять в обороті по території України. Є величезна ймовірність того, що вас можуть обдурити на рівному місці, а ви навіть нічого і не запідозрите.

На сьогоднішній день фальшиві гроші - не дуже рідкісне явище. Але багато українців не звертають уваги на дрібницю, яку їм так часто дають, як здачу.

У мережі розповіли про не особливо популярну монету, яку можна з легкістю прийняти за справжню. Зараз йдеться про 50 копійок, які вже рідко можна побачити на ринку.

Один чоловік розповів, як можна відрізнити підроблених 50 копійок від оригіналу.

Цю людину звуть Денис, він - дуже активний користувач в соціальній мережі. На одній зі своїх сторінок він детально описав, як відрізнити підробку від справжньої монети, яка не особливо цікава українцям в наші часи. У цього чоловіка є дуже багато 50-копійчаних монет, про які він знає все. Денис поділився своїм досвідом і розповів, як розпізнати підробку.

50 94 року оригінал
50 94 року оригінал

50 копійок 1994 року, які мають на зображенні фігуру ромба в першій кисті, де знаходиться 4 ягоди - є справжніми. Але якщо є імітація штампа 1бак, що являє собою 4-хягодник – є фальшивкою.

50 94 року підробка
50 94 року підробка

Однією з найбільш майстерних фальшивок на сьогоднішній день виявилася монета 1992 року – 50 копійок. На цій монеті присутній рідкісний штамп 1агс. Є рідкісні екземпляри монет, які досить важко розпізнати по штампах. До них відносяться 50 копійок зі штампом 1аг, його унікальна риса - в сьомий кисті відросток у формі трапеції.

50 копійок 92 року
50 копійок 92 року

50 копійок 1992-найпопулярніша фальшивка. Є екземпляри, які дуже легко замінити, навіть неозброєним оком видно, що цю монету ніби зліпили з пластиліну.

50 92 роки підробка
50 92 роки підробка

Нагадаємо, що пенсіонерам, яким за 70 будуть зроблені доплати.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про знаки зодіаку, яких чекає багатство.