Зараз у нас кінець літа і всі городники живуть у етапі збирання врожаю, хоч і намагаються встигнути ще щось висадити, щоб зібрати пізній урожай.

Але важливо не тільки правильно доглядати за городом та збирати плоди, але й зберігати так, як треба. Зірка літа - кабачки, їх також можна загробити, якщо зберігати неправильно.

Маринування кабачків, фото: youtube.com
Маринування кабачків, фото: youtube.com

На щастя, є безліч способів зберігання, серед яких можна вибрати відповідний варіант. Але часом ми робимо грубі помилки прямо в процесі збирання врожаю, внаслідок чого значно скорочуємо термін зберігання.

Миття

Дехто вважає, що після збирання врожаю кабачки необхідно вимити ретельно перед відправкою на зберігання. Це велика помилка. В результаті овочі можуть гнити і псуватися.

Повне видалення землі

Якщо кабачки забруднилися, то землю, що налипла, видаляють максимально делікатно. Занадто активні дії можуть занапастити шкірку кабачків. В результаті врожай може зникнути.

Некоректне видалення плодоніжки

Потрібно користуватися лише ножем. Зривати кабачки точно не можна. Якщо проігнорувати цю рекомендацію, кабачки зберігатимуться дуже нетривалий період часу.

Урожай кабачків
Урожай кабачків

Читайте також:

Висадіть полуницю восени та навесні врожай вас здивує: важливі секрети та правила вибору місця.

Головне – без цвілі: як хліб може допомогти збільшити врожай помідорів та огірків.

Навіщо хитрі городники посипають грядки крупами: зробіть це і ви здивуєтеся.