Кожна господиня знає, як потрібно варити яйця. Так, яйце некруто потрібно варити 2 хвилини після закипання, зменшивши вогонь; яйце в мішечок – варити 4 хвилини після закипання; яйце круто - варимо 7 хвилин після закипання, зменшивши вогонь. Ось тільки трапляється часто так, що за іншими домашніми справами втрачається рахунок часу, і яйця варяться довше за визначений термін. Стало відомо, чи нема в цьому небезпеки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатисяздається, що їсти переварені яйця небезпечно. Так, на думку експертів, не варто їсти яйця, які варилися понад 10 хвилин.
Справа в тому, що під час теплової обробки яєць виділяється сірководень. Це токсичний газ і він може проникнути в білок. Зовні він виглядає як зелений наліт на жовтку. При посиленому нагріванні - тобто коли яйця варяться занадто довго - він проникає вглиб продукту. При чому, чим більше вариш яйця – тим більше токсинів утворюється у зеленому жовтку.
Ці токсини можуть викликати отруєння і навіть задуху деяких людей. Тому є переварені яйця вкрай небажано, хоча на сьогодні отруєння перевареними яйцями не спричинило жодного випадку смерті - принаймні офіційно.
Що робити, якщо яйця варилися 40 хвилин
Пересічна ситуація: переварила яйця – що робити? Як би прикро це не звучало (адже яйця нині все дорожчі і дорожчі), але виправити ситуацію з перевареними яйцями, на жаль, не вийде. Тобто доведеться викидати. Швидше за все, так чинять не всі, але з лікарями не посперечаєшся та й здоров'я дорожче.
Читайте також:
Смачніше навіть бабусиних пиріжків: рецепт млинців на пиві з куркою, рисом та яйцем
Тримайтеся від цих коробок подалі: названі яйця, які краще не купувати у магазині
Яйця почистяться за дві секунди: як їх насправді потрібно варити. Проста хитрість