Мандарини – це не лише смачний, а й корисний фрукт. Його плоди багаті на вітаміни, мінерали та інші поживні речовини, які надають позитивний вплив на здоров'я людини.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКорки мандаринів також містять багато корисних речовин. Вони багатші м'якоттю вітамінами С, А та Е, а також ефірними оліями, пектином, калієм та фосфором.
Детальніше про те, чим корисна шкірка від мандаринів і чому досвідчені господині її не викидають, читайте в нашому матеріалі.
Шкірка від мандаринів корисна для серця, шлунково-кишкового тракту та імунної системи. Вона допомагає:
- Зміцнювати серце та судини, знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань;
- Поліпшувати роботу шлунково-кишкового тракту; нормалізувати травлення;
- Підтримувати імунітет, підвищувати опірність організму до інфекцій.
Висушену шкірку мандаринів можна використовувати як приправу або ароматизатор для напоїв. Також з неї можна приготувати відвар, який має протизапальну та антибактеріальну дію.
Для приготування відвару шкірку мандаринів слід ретельно промити, висушити та подрібнити. Потім 1 столову ложку подрібненої шкірки залити склянкою окропу і настояти 15-20 хвилин. Відвар можна пити по 1/2 склянки 3 десь у день.
Мандарини також корисні дитячого організму. Вони містять необхідні для зростання та розвитку дитини вітаміни та мінерали.
Таким чином, мандарини - це корисний і смачний фрукт, який можна вживати як у свіжому, так і в сушеному вигляді.
Читайте також:
Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.
Вам захочеться втекти з дому: чому не можна залишати немитий посуд на ніч