Коли час підтискає, а здається, що картоплю варити в каструлі доведеться вічність, існує кілька спритних трюків, щоб прискорити цей процес.
Замість витрачати час на ретельне нарізування картоплі на дрібні шматочки, можна вдатися до кількох хитрощів, які значно скоротять час варіння без втрати якості страви.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерший і, мабуть, найефективніший спосіб - це додавання невеликого шматочка вершкового масла або олії в каструлю з картоплею.
Просто покладіть його у воду, коли почнете варити картоплю. Це допомагає прискорити процес варіння, змушуючи картоплю готуватися швидше. Звичайно, можна використовувати інші типи масла, якщо немає під рукою вершкового.
Якщо ж масла вам не підвезли, не засмучуйтесь!
Є ще один хитрий трюк: проколіть кожну картоплю зубочисткою перед тим, як покласти в каструлю. Це може здатися дивним, але таким чином картопля вбирає воду швидше і, отже, готується швидше.
І останнє, що можна зробити, щоб заощадити дорогоцінний час, – це залити картоплю не просто холодною водою, а окропом.
Таким чином, ви відразу підкинете картопля додаткове тепло, що допоможе їй зваритися набагато швидше.
Отже, якщо у вас немає часу на довге варіння, скористайтеся цими простими та ефективними трюками, щоб приготувати картоплю швидше та без зайвої мороки.