Відварена картопля часто використовується у різних стравах, але не завжди хочеться витрачати час та сили на очищення перед варінням. Крім того, відварена картопля у "мундирі" має неприємну властивість - її важко очистити від шкірки. Однак існує простий, але ефективний лайфхак, придуманий нашими бабусями, який дозволить легко очистити будь-яку варену картоплю.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як миттєво зняти шкірку з відвареної картоплі, читайте у нашому матеріалі.
Цей трюк підійде саме для відвареного коренеплоду. Перед тим, як опустити бульби картоплі в каструлю, необхідно зробити розріз посередині картоплини. Рівна лінія необов'язкова, важливо з'єднати початок та кінець розрізу.
Потім, незадовго до закінчення варіння, підготуйте миску з крижаною водою. Можна додати кілька кубиків льоду. Поки каструля залишається на плиті, ложкою або шумівкою дістаньте одну картоплину і киньте її в миску з крижаною водою. Зачекайте приблизно десять секунд, потім дістаньте та натисніть на краї бульби. Таким чином, ви легко знімете шкірку з картоплини буквально за лічені секунди.
Цікаво, що картопля всередині залишиться гарячою, тому не слід відразу намагатися її вкусити, щоб не обпектися. До речі, цей метод практично такого ж роду підходить для очищення помідорів: шкірка з них також знімається швидко, якщо помідори накип'ятити. Різкий перепад температур допомагає "роздягнути" овочі та коренеплоди без особливих зусиль.
Читайте також:
Ви точно будете здивовані: що таке маринована картопля і чому вона у льоху зберігається аж до весни
Їй можна отруїтися: названо 3 способи, які допоможуть визначити небезпечну картоплю
Не повторюйте цю помилку: чому картоплю перед варінням не можна класти в холодну воду