Кожна господарка знає, що дріжджі – це продукт, який допомагає готувати смачну домашню випічку. Разом з тим, дріжджі знадобляться також у саду та городі, особливо, якщо ви хочете отримати хороший урожай помідорів, перців та огірків, а також суниці та полуниці.

І справді, добриво з дріжджів допомагає покращити мікрофлору ґрунту, прискорити процес розкладання органічних речовин у ньому, створити захист від різних хвороб, відлякати дрібних гризунів та комах. Нерідко саме завдяки дріжджам можна отримати гарний урожай огірків набагато швидше, адже вони стимулюють зростання рослин, покращують стан стебел та листя.

Є підживлення, після якого огірки починають плодоносити настільки інтенсивно, що вам може набриднути збирати всі ці плоди. Йдеться про дріжджове підживлення з йодом і молоком.

По-перше, таке "добрива" рекомендується для кущів, схильних до фітофторозу. А також дріжджі з йодом принесуть чимало користі кущам, які вже сформували зав'язі, тому здатні доставити поживні речовини до плодів.

Отже, для підготовки даного засобу вам знадобиться 1 літр молока, 10 літрів чистої води, 10 г сухих дріжджів, або ж 100 г від свіжого бруска і 30 крапель йоду.

Процес починається з того, що в підігрітому молоці розчиняються дріжджі, і суміш залишається наполягати протягом 5-6 годин. Через зазначений період необхідно ввести йод і розбавити все водою. Перед обприскуванням підживлення необхідно ретельно розмішати.

Рецепт комбінованого підживлення з додаванням золи та курячого посліду

Для приготування підгодівлі огірків знадобляться:

  • розчин, приготовлений за рецептом класичного підживлення – 10 літрів;
  • настій курячого посліду – 1 літр;
  • деревна зола - 450-500 г.

Усі складові змішати та залишити у теплому місці на 5-6 годин. Потім склад розбавляють чистою водою з розрахунку 1 літр складу 6 літрів води. Таке підживлення здатне заповнити дефіцит кальцію, калію та фосфору. Застосовуючи цей склад, можна виключити внесення карбаміду та аміачної селітри.

Читайте також: