За інформацією СБУ, суд ухвалив заарештувати майно колишнього народного депутата Олега Царьова, звинувачуючи його у причетності до фінансування збройної агресії Росії.

Про це пише "pravda".

Заарештоване майно на загальну суму 460,6 млн грн включає квартиру в центральній частині Дніпра, земельну ділянку в Київській області, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму — санаторій "Кірова" та "Садиба Княгині Барятинської", де нині проживає Царьов.

Слідство встановило, що після анексії Криму Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до російського законодавства, надалі вносячи кошти від рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді податків.

Крім того, Царев уклав договір із підрозділом Нацгвардії на встановлення та обслуговування технічних засобів безпеки на двох кримських об'єктах.

Слідчі СБУ офіційно повідомили Цареву про підозру у фінансуванні дій, спрямованих на зміну кордонів на території України або державного кордону. Раніше СБУ кваліфікувала дії фігуранта як державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

У заяві СБУ підкреслюються зусилля щодо притягнення Царьова до відповідальності за злочини проти України, оскільки наразі він ховається від влади на тимчасово окупованій території.

"Оскільки зловмисник ховається від правосуддя на тимчасово окупованій території України, продовжуються комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України", - заявили в СБУ.

Читайте також:

Дуже швидко готуються на сковорідці: рецепт картопляних коржиків з сиром та морквою

Цьому способу здивується кожен: як за допомогою старої газети ув'язнити ніж. Буде гостріша за бритву

Цифри на лічильнику вас здивують: як заощадити електроенергію. Важливі поради