Не кожна людина має час, бажання та можливість приділяти багато годин домашнім рослинам. Адже купуючи кімнатну рослину зі списку "капризних", потрібно бути готовим, що за цією рослиною буде потрібний ретельний догляд і знання, адже потрібно буде вивчити, коли і що робити, щоб екзотична горщикова рослина добре почувала себе і радувала красою цвітіння.

Перше місце примхливої ​​квітки присвоєно Азалії. Цей гарно квітучий чагарник вирощують і вдома, і саду. Але навіть якщо вам дуже сподобалася ця квітка, варто заздалегідь ознайомитися з особливостями догляду за нею. Почнемо з того, що азалія отруйна, причому токсини виробляються прямо через листя. Саме тому для будинків, де живуть діти, ця рослина заборонена.

Але найголовніше те, що азалія не переносить коливання тепла, помічаючи навіть незначний перепад. Ідеальний режим для неї — +18-20 градусів, а ось в період цвітіння азалії потрібна прохолода з температурою від +10 до +15 градусів.

Якщо ж принести примхливу азалію в будинок, де кімнатна температура вище +20 градусів і сухе повітря, то її бутони почнуть обсипатися, а слідом за ними почне жовтіти і сипатися листя.

Зберегти красу цвітіння азалії вдома можна: поставте квітку на прохолодне підвіконня, щодня поруч із горщиком ставте чашку зі снігом або льодом, це охолоджуватиме повітря і підвищуватиме вологість навколо квітки.

Азалія

Гарденія - ще один красивоквітучий, але примхливий кущик, що вирощується в культурі горщика. Чудасії гарденії полягають у підтримці високої вологості повітря, регулярно поливі м'якою водою, продовженні тривалості освітлення взимку, захисті від протягів та холоду. Якщо щось гарденії буде не до смаку, листя починає жовтіти і опадати.

Гарденія

Сингоніум

Ця прекрасна ліана з незрівнянної краси листям любить тепло і полив м'якою водою, що відстояла. Залежно від сорту листя має різне забарвлення: рожеве, біле, зелене, з різнобарвними прожилками. Квітці, що швидко росте, знадобиться опора.

Ехмеа

У природі ехмея росте в отворах дерев, а вдома добре почувається в кокедамі - кокосова куля неодмінно пожвавить інтер'єр. Ехмея не виносить спеки та прямих променів сонця, взимку буде рада фітолампі та зволожувачу.

Квіти камелії дуже красиві, вони схожі на трояндочки. Цвітіння камелії починається восени або взимку, у цей період важливо створити камелії прохолодні та вологі умови з температурою повітря в межах від +10 до +12 градусів, що складно виконати у квартирі.

Читайте також:

Рослина подякує гарним квітам: як «мити» фіалку і не пошкодити їй

Тараканів у квартирі більше не буде: яка рослина прожене цих непроханих гостей раз і назавжди

Гроші випаровуватимуться на очах: ​​які кімнатні рослини приваблюють невдачі та бідність