Правильне зберігання моркви має вирішальне значення для того, щоб вона залишалася свіжою і не псувалася. Ось інструкція, як зберігати моркву на зиму:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗбір врожаю.
Збирайте моркву у потрібний момент і робіть це правильно.
Приготування:
Зрізаємо верхівки.
Видаліть тонкі кінчики коріння.
Очистіть ґрунт.
Перевірте, чи немає пошкоджень.
Сушка.
Висушіть моркву на свіжому повітрі.
Перенесення до сховища.
Підготовлену моркву перенесіть у прохолодне приміщення із температурою повітря +10-14°С на 7-10 днів.
Підвал або льох для зберігання.
Один із найпростіших способів – зберігання моркви у льоху чи підвалі.
Підтримуйте вологість повітря на рівні 90-95 %, температуру від -2 до +2 °С.
Забезпечте достатню вентиляцію.
Зберігання у піску.
Використовуйте пісок, щоб запобігти в'яненню та розвитку гнилі.
Змочіть цебро піску 1 літром води.
У ящику створіть шар зволоженого піску товщиною 3-5 см, помістіть моркву і повторюйте, доки контейнер не заповниться.
Сумки та поліетиленові пакети.
Зберігайте моркву у щільних пакетах або поліетиленових пакетах.
Щільно наповніть пакети морквою та залиште відкритими у прохолодному приміщенні.
Метод цибулиння.
Використовуйте лушпиння цибулі, щоб запобігти гниття.
Моркву помістіть в ящики з лушпинням цибулі і зберігайте в підвалі або льоху.
Зберігання на балконі.
У квартирі на балконі постійно стежте за температурою.
Допустима температура вище 0°C.
При настанні невеликих заморозків накрийте ящики з сосновою тирсою або лушпиння цибулі ковдрою.
У разі сильного замерзання занесіть коренеплоди у квартиру, щоб не допустити вимерзання.
Дотримуючись цих кроків і вибравши відповідний спосіб зберігання, ви зможете зберегти моркву протягом тривалого періоду, гарантуючи, що вона залишиться свіжою та ароматною протягом усієї зими.
Читайте також:
Спати буде набагато приємніше: хитрощі, які допоможуть освіжити постільну білизну без прання
Такого не було з 1945 року: в Україні почали рекордно обмерзати лінії електропередач