З настанням зими в Україні почастішали випадки відключення електроенергії. Це може статися через негоду, бойові дії або планові ремонтні роботи. Якщо під час прання вимкнули світло, важливо знати, як діяти в цій ситуації, особливо якщо у вас у цей час працювала пральна машинка. Як з нею вчинити у разі відключення світла?

Докладніше про те, що потрібно зробити з пральною машинкою, якщо під час прання вимкнули світло, читайте у нашому матеріалі.

Що робити, якщо світло відключилося на кілька годин

Якщо світло відключилося на кілька годин, то нічого страшного не станеться. Просто дочекайтеся, коли його дадуть і запустіть пральну машинку.

Що робити, якщо світло відключилося на кілька діб

Якщо світло відключилося на кілька діб, необхідно злити воду з пральної машини. Це потрібно зробити, щоб речі не зіпсувалися та не стали джерелом неприємного запаху.

Існує два способи злити воду з пральної машини:

  • Через зливний фільтр. Для цього необхідно відключити машинку від електроживлення, знайти зливний фільтр і відкрутити його. Потім воду можна злити в заздалегідь підготовлену ємність.
  • Через дверцята. Для цього необхідно використовувати підручні засоби, наприклад, шнурок або мотузку. Просуньте шнурок у щілину між дверцятами та корпусом машини та натягніть його, щоб розблокувати замок.

Як розблокувати дверцята пральної машини

Якщо дверцята пральної машини заблокувалися, необхідно скористатися спеціальним тросом, який зазвичай знаходиться поруч зі зливним фільтром. Якщо троса немає, можна скористатися підручними засобами, наприклад, шнуром чи дротом. Просуньте шнурок у щілину між дверцятами та корпусом та натягніть його, щоб розблокувати замок.

Що робити після включення світла

Після ввімкнення світла пральна машина повинна почати працювати далі або сигналізувати про необхідність подальших інструкцій, щоб розпочати цикл знову. Однак, якщо у вас стара модель з вертикальним способом завантаження, пральна машинка може вимагати перезапуску.

Читайте також:

Ви будете про це шкодувати: чому ніколи не можна прати речі при 40 градусах

Стане в нагоді кожній господині: чим можна замінити пральний порошок, якщо його раптом не опинилося під рукою

Більше так не прайте: названо 3 помилки, через які речі швидко втрачають колір