Домашній текстиль, особливо штори, схильні до забруднення пилом та іншими частинками. Це може призвести до погіршення зовнішнього вигляду та зниження функціональності. Однак прання штор може бути трудомістким процесом, особливо якщо вони великі та важкі. На щастя існує спосіб освіжити штори, не знімаючи їх з карниза.

Докладніше про те, як швидко і без клопоту можна почистити штори, читайте в нашому матеріалі.

Для цього необхідно виконати такі кроки:

  1. Струсіть пил зі штор. Для цього можна скористатися віником, щіткою або навіть руками. При цьому важливо струсити пил, а не просто збити його.
  2. Пропилососьте штори. Використовуйте для цього спеціальну насадку для штор або просто оберніть вологу ганчірку навколо насадки пилососа. Це допоможе видалити пил з важкодоступних місць, таких як складки та кишені.
  3. Приготуйте розчин із води та господарського мила. Для цього натріть мило на тертці та розчиніть у теплій воді (температура води повинна бути не вище 40 градусів). Отриманий розчин має бути досить густим, щоб не стікати з тканини.
  4. Нанесіть розчин на штори за допомогою м'якої губки. Ретельно втирайте розчин у тканину, приділяючи особливу увагу проблемним ділянкам, наприклад, плямам.
  5. Сполосніть штори чистою водою. Для цього використовуйте пульверизатор або просто змочіть штори вологою ганчіркою. Це допоможе видалити залишки мильного розчину.
  6. Дайте шторам висохнути.

Додаткові поради:

  • Якщо штори виготовлені з делікатних тканин, таких як шовк або атлас, використовуйте замість господарського мила спеціальний засіб для прання делікатних тканин.
  • Для видалення сильних забруднень можна використовувати розчин із води та оцту (1:1).
  • Щоб штори після освіження виглядали як нові, можна використовувати відпарювач.

Читайте також:

Про це знає не кожна господиня: на якому боці фольги треба запікати їжу

Пил не буде ні на меблях, ні на дзеркалах: цей простий засіб допоможе кожній господині

Для чого багато господинь перед виходом з дому кидають шматочок лаврового листа в унітаз