Якщо ви шукаєте простий, але ефектний спосіб порадувати себе та близьких – цей ягідний десерт стане справжньою знахідкою.

Хрумке листкове тісто, ніжний крем з відтінком згущеного молока, тягучий шоколадний соус і свіжі ягоди зверху... Все, що потрібно для кулінарного флірту!

Ягідний десерт, кадр з відео
Ягідний десерт, кадр з відео

Що нам знадобиться:

  • Листкове тісто - на основі всієї магії
  • Сирний сир - 400 г ніжності
  • Згущене молоко - 150 г солодких спогадів
  • Вершки 33% - 300 г для пишності
  • Шоколад - 150 г спокуси
  • Ще трохи вершків - 80 г для шоколадного соусу
  • Ягоди – на ваше натхнення (полуниця, чорниця, малина – все піде у справу)

Як це готується:

  1. Основа. Розрізаємо листкове тісто на довгі акуратні палички – нехай будуть як міні-багети. Відправляємо в духовку при 180 ° C до золотистого хрускоту.

  2. Ніжний крем. У глибокій мисці з'єднуємо сирний сир, згущене молоко і вершки. Збиваємо до легкості, поки крем не стане таким, що захочеться з'їсти ложкою зараз.

  3. Шоколадна магія. Розтоплюємо шоколад, додаємо вершки і доводимо до однорідної глазурі.

  4. Фінал. На остиглі листкові палички щедро викладаємо крем, зверху поливаємо шоколадною глазур'ю і прикрашаємо ягодами.

    Ягідний десерт, кадр з відео
    Ягідний десерт, кадр з відео

Лайфхак від ласуна:

Якщо хочеться трохи хрускоту – присипте десерт подрібненим горіхом чи кокосовою стружкою. А для святкової версії додайте м'яту та краплю лікеру у крем.

Ягідний десерт, кадр з відео
Ягідний десерт, кадр з відео

Читайте також:

Налий собі літо: простий рецепт кавунового лимонаду для спекотних днів.

Кабачки по-французьки, що відлітають зі столу першими: рецепт із сиром та грибами.

Пікантний рецепт хрустких огірків на зиму в маринаді "вогник": найкраща консервація-2025.