Хочете насичений, ароматний сир із щільною текстурою власноруч, але немає складних інструментів? Вам не потрібно бути професійним сироваром, щоб досягти цього.

З цим простим рецептом ви зможете приготувати свій власний твердий сир із простих інгредієнтів та кухонного приладдя. Результат? Смачний, щільний сир, який за смаком начебто з ремісничої крамниці!

Інгредієнти:

Молоко – 500 мл.

Сир (кисломолочний сир) – 500 г.

Яєчний жовток – 1 шт.

Вершкове масло – 40 г.

Харчова сода – половина ч. л.

Сіль – половина год. л.

Мелений гострий перець – половина ч. л.

Сушений часник (гранульований) – половина ч. л.

Подрібнені горіхи (будь-які) – 40 г.

Домашній сир
Домашній сир

Спосіб приготування:

Для початку налийте молоко в каструлю, додайте соду і доведіть до слабкого кипіння. Додайте кисломолочний сир і знову трохи прокип'ятіть.

Коли суміш нагріється і стане однорідною, злийте рідину, залишивши сир.

Після цього поверніть проціджений сир у чисту каструлю. Додайте яєчний жовток та олію. Постійно помішуйте і готуйте на повільному вогні, поки сир не почне збиратися в однорідну, щільну масу.

Додайте спеції та подрібнені горіхи. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити аромати.

Потім перекладіть теплий сир в ємність (бажано з кришкою), злегка притисніть і дайте охолонути. Після охолодження поставте в холодильник на кілька годин або на ніч, доки він не затвердіє.

Ось і все, насолоджуйтесь домашнім твердим сиром із крекерами, у сендвічах або на м'ясній тарілці. Це прості ласощі з приголомшливим смаком.

Нагадаємо, цей смак дитинства: рецепт смачної кабачкової ікри від наших бабусь

Раніше «hyser» повідомляв, пікантні хрусткі огірки на зиму з гірчицею: рецепт без стерилізації для смачної консервації

Як повідомляв «hyser», секрет найсмачніших малосольних огірків: рецепт хрумкої насолоди в ідеальному розсолі