Хочете насичений, ароматний сир із щільною текстурою власноруч, але немає складних інструментів? Вам не потрібно бути професійним сироваром, щоб досягти цього.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗ цим простим рецептом ви зможете приготувати свій власний твердий сир із простих інгредієнтів та кухонного приладдя. Результат? Смачний, щільний сир, який за смаком начебто з ремісничої крамниці!
Інгредієнти:
Молоко – 500 мл.
Сир (кисломолочний сир) – 500 г.
Яєчний жовток – 1 шт.
Вершкове масло – 40 г.
Харчова сода – половина ч. л.
Сіль – половина год. л.
Мелений гострий перець – половина ч. л.
Сушений часник (гранульований) – половина ч. л.
Подрібнені горіхи (будь-які) – 40 г.
Спосіб приготування:
Для початку налийте молоко в каструлю, додайте соду і доведіть до слабкого кипіння. Додайте кисломолочний сир і знову трохи прокип'ятіть.
Коли суміш нагріється і стане однорідною, злийте рідину, залишивши сир.
Після цього поверніть проціджений сир у чисту каструлю. Додайте яєчний жовток та олію. Постійно помішуйте і готуйте на повільному вогні, поки сир не почне збиратися в однорідну, щільну масу.
Додайте спеції та подрібнені горіхи. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити аромати.
Потім перекладіть теплий сир в ємність (бажано з кришкою), злегка притисніть і дайте охолонути. Після охолодження поставте в холодильник на кілька годин або на ніч, доки він не затвердіє.
Ось і все, насолоджуйтесь домашнім твердим сиром із крекерами, у сендвічах або на м'ясній тарілці. Це прості ласощі з приголомшливим смаком.
Нагадаємо, цей смак дитинства: рецепт смачної кабачкової ікри від наших бабусь
Раніше «hyser» повідомляв, пікантні хрусткі огірки на зиму з гірчицею: рецепт без стерилізації для смачної консервації
Як повідомляв «hyser», секрет найсмачніших малосольних огірків: рецепт хрумкої насолоди в ідеальному розсолі