"Кабачок, як ананас" - ця солодка і соковита заготівля знадобиться кожній господині для пирогів, булочок мул просто як десерт.

Продукти:

  • кабачки - 1 кг;
  • ананасовий сік – 850 мл;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • лимонна кислота – 2/3 чайної ложки;
  • ванілін або ванільний цукор на кінчику ножа.

Увага! Перезрілі кабачки навіть більше схожі на ананаси, то в такому випадку потрібно обов'язково вирізати все насіння, а кабачки жовтого кольору (є такий сорт) ще більше зроблять цей десерт загадкою для близьких.

Отже, цукіні або кабачки очищаємо та нарізаємо кільцями завтовшки 1-1,5 см.

Якщо для приготування використовуються молоденькі кабачки, достатньо буде зняти шкірку і все. Якщо кабачки вже перезрілі, потрібно буде зняти шкірку і видалити насіння.

Вирізаємо серединку біля кабачка.

У каструлі змішуємо ананасовий сік, цукор та лимонну кислоту.

Потім у каструлю потрібно додати підготовлені кільця із цукіні. Накрити каструлю кришкою та поставити на вогонь. Варимо кабачки після закипання на невеликому вогні 15 хвилин|мінути|, періодично помішуючи. Головне шинок не переварити, інакше він стане м'яким, а не хрустким.

Розкладаємо кільця з кабачків у стерилізовані банки та заливаємо сиропом. Закочуємо їх, перевертаємо і залишаємо до повного остигання.

Читайте також:

Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"

Ласощі до чаю: як зробити солодкі цукати з гарбуза. Рецепт