"Кабачок, як ананас" - ця солодка і соковита заготівля знадобиться кожній господині для пирогів, булочок мул просто як десерт.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- кабачки - 1 кг;
- ананасовий сік – 850 мл;
- цукор – 0,5 склянки;
- лимонна кислота – 2/3 чайної ложки;
- ванілін або ванільний цукор на кінчику ножа.
Увага! Перезрілі кабачки навіть більше схожі на ананаси, то в такому випадку потрібно обов'язково вирізати все насіння, а кабачки жовтого кольору (є такий сорт) ще більше зроблять цей десерт загадкою для близьких.
Отже, цукіні або кабачки очищаємо та нарізаємо кільцями завтовшки 1-1,5 см.
Якщо для приготування використовуються молоденькі кабачки, достатньо буде зняти шкірку і все. Якщо кабачки вже перезрілі, потрібно буде зняти шкірку і видалити насіння.
Вирізаємо серединку біля кабачка.
У каструлі змішуємо ананасовий сік, цукор та лимонну кислоту.
Потім у каструлю потрібно додати підготовлені кільця із цукіні. Накрити каструлю кришкою та поставити на вогонь. Варимо кабачки після закипання на невеликому вогні 15 хвилин|мінути|, періодично помішуючи. Головне шинок не переварити, інакше він стане м'яким, а не хрустким.
Розкладаємо кільця з кабачків у стерилізовані банки та заливаємо сиропом. Закочуємо їх, перевертаємо і залишаємо до повного остигання.
Читайте також:
Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину
Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"