Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- борошно - 500 г;
- сухі дріжджі - 10 г;
- цукор - 1 ст. л. ;
- сіль - 1 ч. л.;
- тепла вода - 250 мл;
- олія - 3 ст. л.
Для заправки:
- олія - 3 ст. л.;
- часник - 2 зуб.;
- сіль - за смаком;
- зелень - за смаком.
Всі інгредієнти для приготування тіста для пампушок повині мати кімнатну температуру.
Отже, у глибокій мисці необхідно змішати воду або молоко (найкраще брати воду і молоко навпіл) з сухими дріжджами та додати сіль і цукор.
Замішуємо тісто, а наприкінці додаємо олію. Далі потрібно перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.
Формуємо кулю і перекладаємо тісто назад у миску.
Накриваємо тісто кухонним рушником і залишаємо в теплому місці без протягів, поки воно не подвоїться в обсязі (близько 30 хвилин).
Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!
Далі тісто знову перемісити.
Гострим ножем або шпателем, розділяємо тісто на рівних 14-16 частин. Формуємо круглі булочки і викладаємо у змащену олією форму.
Накриваємо кухонним рушником і ставимо в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріваємо добре духовку до 190 ᵒС.
Просто перед випічкою, змащуємо поверхню пампушок заправкою.
Приготування заправки: розтерти часник із сіллю, поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.
Читайте також:
Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину
Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"