Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;
  • сухі дріжджі - 10 г;
  • цукор - 1 ст. л. ;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • тепла вода - 250 мл;
  • олія - 3 ст. л.

Для заправки:

  • олія - 3 ст. л.;
  • часник - 2 зуб.;
  • сіль - за смаком;
  • зелень - за смаком.

Всі інгредієнти для приготування тіста для пампушок повині мати кімнатну температуру.

Отже, у глибокій мисці необхідно змішати воду або молоко (найкраще брати воду і молоко навпіл) з сухими дріжджами та додати сіль і цукор.

Замішуємо тісто, а наприкінці додаємо олію. Далі потрібно перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.

Формуємо кулю і перекладаємо тісто назад у миску.

Накриваємо тісто кухонним рушником і залишаємо в теплому місці без протягів, поки воно не подвоїться в обсязі (близько 30 хвилин).

Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!

Далі тісто знову перемісити.

Гострим ножем або шпателем, розділяємо тісто на рівних 14-16 частин. Формуємо круглі булочки і викладаємо у змащену олією форму.

Накриваємо кухонним рушником і ставимо в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріваємо добре духовку до 190 ᵒС.

Просто перед випічкою, змащуємо поверхню пампушок заправкою.

Приготування заправки: розтерти часник із сіллю, поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.

Читайте також:

Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"

Ласощі до чаю: як зробити солодкі цукати з гарбуза. Рецепт