Складові:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- фарш – 600 гр;
- до артоплі – 4-5 шт;
- цибуля – 1 шт;
- майонез – 1 ст.л.;
- гірчиця - 1 столова ложка;
- паприка - 0,5 ч.л.;
- з вушеним часником – 0,5 ч.л;
- перець ;
- сіль;
- рослинна олія.
Фарш для цієї страви підійде будь-який: свинячий, яловичий, суміш свинини та яловичини, курячий, з індички. Можна використовувати його як магазинний, так і самостійно приготовлений.
До фаршу потрібно додати дрібно нарізану цибулю, яйце, сіль і перець і добре вимішати масу руками.
Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружальцями.
У миску до картоплі потрібно додати спеції і олію і добре перемішати. Це може бути готовий набір спецій для картоплі або окремо підібрані спеції типу паприки, сухого часнику та різні сухі трави.
Форму для запікання (у мене 18*24 см) змащуємо олією і укладаємо картоплю з фаршем чергуючи шарами.
Гірчицю змішуємо з майонезом та покриваємо блюдо зверху.
Запікаємо картоплю з фаршем у розігрітій до 180 ° С духовці 50-55 хвилин. Якщо верх підрум'янився, а страва ще не готова, можна накрити фольгою форму.
Готовність страви визначається гострим ножем - він повинен вільно проткнути картопляний шар.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка