Цукати можна зробити з будь-якого гарбуза. Однак краще брати тих сортів, у яких щільніша м'якоть, в ній менше вологи і вони простіше піддаються сушінню і в'яленню. Зазвичай ці гарбузи дозрівають останніми.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- гарбуз 800 гр;
- вода 100 г;
- цукор 400 г;
- лимонна кислота 0,5 ч.лож або 0,5 лимона;
- цедра 1 апельсина.
Гарбуз потрібно добре вимити, очистити від шкірки та видалити насіння.
Далі нарізаємо м'якоть на кубики приблизно 1х1 см і перекладаємо в каструлю. На приготування цукатів такого розміру піде небагато часу і готовими буде зручно їсти.
Для початку - готуемо сироп, яким заливаємо гарбуз.
Далі варимо гарбуз по 5 - 7 хв, охолоджуємо і так 3 рази.
На 4 рази зціджуємо сироп.
Розігріваємо духовку до 70 градусів. Викладіть шматочки гарбуза на лист з пергаментом, щоб не злипалися, на відстані один від одного. Сушимо в духовці з відкритими дверцятами протягом 2-3 годин.
Цукати мають зменшитися та стати трохи скляними.
Увага!!! Не перетримайте цукати в духовці – вони не повинні бути сухими та твердими. Поверхня може залишитися трохи липкою.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка