Вважається, що для приготування справжнього пива потрібно купувати міні броварню або інше дороге обладнання. Цей міф нав'язують виробники таких виробів. Насправді можна зробити домашнє пиво, використовуючи підручні засоби: велику каструлю для варіння, бродильну ємність із пластику або скла, будь-які пляшки та інші доступні пристосування.

Інгредієнти на 1,5 літра пива:

  • вода 2,5 л;
  • хліб житній 500 г;
  • шишки хмелю 15 гр;
  • цукор 150-200 г;
  • дріжджі сухі 3 г (1-2 ч.л). Дріжджі знадобляться виключно пивні. Інакше домашнє пиво з хмелю за традиційним рецептом може перетворитися на несмачну зернову брагу.

На самому початку 15 г хмелю заливаємо 650 мл води і на середньому вогні доводимо до кипіння.

Далі продовжуємо варити відвар на слабкому вогні 30 хвилин, перемішуючи кожні 5-6 хвилин.

Тим часом один буханець хліба потрібно нарізати кубиками і висушити в духовці при температурі 180 градусів. Чим сильніше обсмажування хліба – тим темніше пиво буде.

Готові сухарі потрібно висипати в каструлю, додати 50 г цукру і додати хмільний відвар.

Що робити далі - дивіться у відео:

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт