Вважається, що для приготування справжнього пива потрібно купувати міні броварню або інше дороге обладнання. Цей міф нав'язують виробники таких виробів. Насправді можна зробити домашнє пиво, використовуючи підручні засоби: велику каструлю для варіння, бродильну ємність із пластику або скла, будь-які пляшки та інші доступні пристосування.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти на 1,5 літра пива:
- вода 2,5 л;
- хліб житній 500 г;
- шишки хмелю 15 гр;
- цукор 150-200 г;
- дріжджі сухі 3 г (1-2 ч.л). Дріжджі знадобляться виключно пивні. Інакше домашнє пиво з хмелю за традиційним рецептом може перетворитися на несмачну зернову брагу.
На самому початку 15 г хмелю заливаємо 650 мл води і на середньому вогні доводимо до кипіння.
Далі продовжуємо варити відвар на слабкому вогні 30 хвилин, перемішуючи кожні 5-6 хвилин.
Тим часом один буханець хліба потрібно нарізати кубиками і висушити в духовці при температурі 180 градусів. Чим сильніше обсмажування хліба – тим темніше пиво буде.
Готові сухарі потрібно висипати в каструлю, додати 50 г цукру і додати хмільний відвар.
Що робити далі - дивіться у відео:
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт