Картопляний драник? Так, буквально один великий картопляний драник! Насправді, смачна та ситна штука, у приготуванні є свої тонкощі та нюанси, але загалом процес нескладний.

Продукти:

  • картопля - 3 середні бульби;
  • 50 грам петрушки;
  • 1 яйце;
  • кілька скибочок сиру.

Картопля очистити, вимити та обсушити. Далі натираємо картоплю на великій тертці і злегка віджимаємо від зайвої рідини.

Петрушка промити, обсушити і дрібно порубати ножем.

Яйце розбити в невелику миску, додати|добавляти| сіль|соль|, чорний перець і злегка збити виделкою або віночком.

З'єднати зелень та яйце.

У сковороді з антипригарним покриттям розігріти олію на мінімальному вогні. Викласти натерту картоплю і акуратно розрівняти.

Зверху відразу викласти начинку з яйця та зеленої цибулі та розрівняти.

Потім викласти кілька скибочок сиру.

Половину картоплі, що залишилася, викласти поверх начинки і акуратно розрівняти. Накрити драник, що вийшов, кришкою і готувати на мінімальному вогні приблизно 4-5 хвилин, до золотистої скоринки знизу.

Перевернути драник за допомогою кришки чи тарілки. Для цього акуратно, ковзним рухом перекласти коржик на кришку і потім, накривши зверху сковородою, перевернути.

Готувати під кришкою приблизно 4-5 хвилин. Потім посолити, поперчити і готувати без кришки приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення хрусткої скоринки.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт