Кабачки за цим рецептом виходять дуже ароматними, пряними, хрусткими. Готуються кабачки легко та просто!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (у дужках вказані інгредієнти на 1 літрову банку):
- 1,7 кг. кабачків;
- 6 зубчиків часнику (2 зубчики);
- 9 гілочок кропу (3 гілочки);
- 6 листків вишні (2 листки);
- 1 великий лист хрону;
- 3 гілочки петрушки (1 гілочка);
- 6 листків лаврового листа (2 листки);
- 15 шт. перцю чорного горошком (5 горошин);
- 6 шт. перцю запашного горошком (2 горошини);
- вода;
- 3 ст. л. цукру з гіркою = 75 г (1 ст. л. цукру з гіркою = 25 г);
- 3 ст. л. соли без горки = 45 г. ( 1 ст. л. соли без горки = 15 г.);
- 3 ст. л. 9% оцту = 45 мл. (1 ст. л. 9% оцту = 15 мл).
З указних інгредієнтів виходить 3 літрові банки.
На самому початку потрібно простерилізувати 3 літрові банки та кришки до них зручним для кожного способом.
Молоді кабачки миємо та нарізаємо шайбами товщиною приблизно 1 см.
У підготовлені (стерилізовані) банки розкладаємо кабачки.
Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.
Першу воду з кабачків потрібно злити, а кабачки вдруге залити свіжим окропом, накрити кришками і залишити так на 7-10 хвилин.
Воду потрібно злити в каструлю та закип'ятити. А тим часом у кожну баночку додаємо цукор, сіль та оцет. Заливаємо окропом і закочуємо стерильними кришками.
Банки з кабачками перевертаємо, укутуємо до повного остигання.
Читайте також:
Ідеально підходять під м'ясо та птицю: рецепт пікантних маринованих слив
Смачніше не вигадаєш: рецепт маринованих помідорів з морквяним бадиллям
Ідеальна консервація на осінь та зиму: як приготувати заправку "Полтавська". Рецепт