Багато хто вважає, що заготівля консервованої кукурудзи на зиму - справа досить трудомістка, але варто хоч раз спробувати один із запропонованих рецептів консервації і ви вже ніколи не станете купувати її в супермаркеті. Ще б пак, у домашній заготівлі не буде жодних барвників, загусників, небезпечних консервантів - тільки ті продукти, які є на кожній кухні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПочатки кукурудзи звільняємо від зеленої шкірки, рослинного волосся і промиваємо у воді.
Дно казана (самий відповідний посуд для варіння) вистеля зеленою шкіркою - так качани не пригорять і стануть ароматнішими. Поміщаємо на них кукурудзу, заливаємо казан водою та поміщаємо його на плиту. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо качани близько 25 хвилин з моменту закипання.
Сіль не додаємо! Вона зробить поверхню зерен жорсткими та щільними.
Після варіння різко переміщуємо їх у миску з холодною водою і залишаємо там на 10 хвилин, змінивши воду ще двічі-тричі. Перепад температур послужить нам непогану службу, і зерна стануть м'якшими.
Ингредиенты: 1 способ (в початках) на 3 л.: Кукуруза - 9-10 шт Соль - 2 ст.л. Сахар - 4 ст.л. Уксус 70% - 1 ч.л.
2 спосіб (тільки зерна): Кукурудза (зерна) Маринад на 1 літр води: Сіль – 1 ст.л. Цукор – 3 ч.л.
Читайте також:
Ідеально підходять під м'ясо та птицю: рецепт пікантних маринованих слив
Смачніше не вигадаєш: рецепт маринованих помідорів з морквяним бадиллям
Ідеальна консервація на осінь та зиму: як приготувати заправку "Полтавська". Рецепт