Оригінальна, смачна та незвичайна добавка до м'яса та риби!

Така сливка ідеально підходить як делікатесний гарнір до м'яса та птиці. Якщо на Різдво або Новий рік Ви теж готуєте запечену гусака або качку, то знадобляться цілі мариновані сливи, а половинки слив хороші як пряна закуска.

Вихід: 10 банок по 0,7 л

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

  • 4 – 4,5 кг міцних злив;
  • 20 бутонів гвоздики;
  • 20 горошин запашного перцю;
  • 10 ст. коньяку.

МАРИНАД:

  • 2 літри води;
  • 1 кг цукру;
  • 240 мл 9% оцту (360 мл 6% яблучного або винного оцту);
  • 1 ч. л. кориці.

Готувати мариновані сливи найкраще у баночках об'ємом 500 або 700 мл. Жодної стерилізації, все швидко і просто!

З самого початку приготування баночки стерилізуємо, а кришки кип'ятимо 2-3 хвилини.

Закладаємо в кожну банку по 2 горошки запашного перцю і 2 гвоздики.

Заповнюємо підготовлені баночки зливами. Укладаємо сливи щільно, але не пресуємо, щоб вони не полопалися.

Сливи для маринування найкраще брати щільні, не перестиглі, невеликого розміру.

Гарячою кип'яченою водою заливаємо банки до шийки, накриваємо кришками і залишаємо так на 5 хвилин.

Після закінчення зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, оцет і корицю і доводимо до кипіння.

Заливаємо сливи киплячим маринадом і відразу закупорюємо кришки.

Закочуємо кришки, перевертаємо банки та прибираємо під плед у тепле місце.

Увага! У рецепті відсутня сіль. Так і має бути – у рецепті маринованих слив до м'яса на зиму солі немає!

Зберігати сливи, як і інші заготовки, потрібно в прохолодному сухому місці, без доступу прямих сонячних променів. Звісно, ​​ідеально мати сухий підвал. Але якщо такого немає, цілком підійде комора, лоджія або балкон утеплений, обладнаної нішою для консервації.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт