Найпоширеніший продукт, який можна закупорити у скляні банки – це огірочки. Як виявилося, хрусткі огірки на зиму без стерилізації – це реальність!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОгірки висипати в миску чи тазик.
Огірки промити, залити холодною водою і залишити на 5-6 годин.
Потім у огірків обрізати хвостики із двох сторін.
Рекомендація: для консервації огірків ідеально підійдуть скляні банки об'ємом півтора, два або три літри. Банки потрібно попередньо ретельно вимити, обов'язково кілька разів сполоснути, щоб не залишилося миючого засобу. Потім повністю висушити - щоб усередині не залишилося ні крапельки вологи.
Складаємо огірки у підготовлені банки, при цьому ніяких спецій додавати не потрібно.
Готуємо розсіл - для цього 200 г солі великого помелу заливаємо водою. Таким розсолом необхідно залити огірки.
Через 2 дні розсіл потрібно злити, а огірочки добре промити під краном холодною водою.
На верх банки кладемо спеції: пару зубків часнику, 1 листок хрону, 6-8 листків смородини чорної, 3 листки вишні, шматочок червоного перцю (гіркого та очищеного), парасолька кропу.
Заливаємо огірки холодною водою з-під крана і ставимо на зберігання холодильник, або погріб.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт