Мало хто знає, але найпопулярнішу страву з яєць вигадали у Франції. "Правильний" класичний омлет повинен бути тонким, вершковим, з рівномірною скоринкою зовні і трохи рідким усередині. Однак сьогодні відомо багато нових варіацій цієї популярної страви.

Незважаючи на простоту, омлет досі залишається одним із символів вишуканої французької кухні. Все тому, що добре приготувати справжній омлет — особливе мистецтво, яке потребує певної майстерності.

Рекомендуємо приготувати японський омлет. Він самий пишний, ніжний та повітряний з усіх варіацій цієї страви.

Готується за японською технологією відокремлення білків від жовтків. До речі, у Франції є схожий рецепт омлету і він має назву "Пуляр".

рецепт:

  • 2 яйця;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • масло.
  1. Білки потрібно відокремити від жовтків;
  2. До білків додаємо щіпку солі та збиваємо міксером до пишної маси "стійких піків";
  3. Жовтки розбовтуємо вилочкою, трохи солимо;
  4. змішуємо жовтки з білками дуже акуратно, щоби не порушити структуру;
  5. переливаємо в сковороду, розігріту з вершковим маслом, розподіляємо по всій сковороді, роблячи млинець - вогонь має бути мінімальним, інакше нічого не вийде;
  6. смажимо 3-4 хвилини під кришкою.
  7. Відкрити кришку, переконатися, що омлет підсмажився з одного боку, піднявши його край, акуратно згорнути навпіл омлет і обсмажити ще 1-2 хвилини.

Подавайте омлет гарячим зі свіжим салатом та овочами.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт