Мало хто знає, але найпопулярнішу страву з яєць вигадали у Франції. "Правильний" класичний омлет повинен бути тонким, вершковим, з рівномірною скоринкою зовні і трохи рідким усередині. Однак сьогодні відомо багато нових варіацій цієї популярної страви.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНезважаючи на простоту, омлет досі залишається одним із символів вишуканої французької кухні. Все тому, що добре приготувати справжній омлет — особливе мистецтво, яке потребує певної майстерності.
Рекомендуємо приготувати японський омлет. Він самий пишний, ніжний та повітряний з усіх варіацій цієї страви.
Готується за японською технологією відокремлення білків від жовтків. До речі, у Франції є схожий рецепт омлету і він має назву "Пуляр".
рецепт:
- 2 яйця;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- масло.
- Білки потрібно відокремити від жовтків;
- До білків додаємо щіпку солі та збиваємо міксером до пишної маси "стійких піків";
- Жовтки розбовтуємо вилочкою, трохи солимо;
- змішуємо жовтки з білками дуже акуратно, щоби не порушити структуру;
- переливаємо в сковороду, розігріту з вершковим маслом, розподіляємо по всій сковороді, роблячи млинець - вогонь має бути мінімальним, інакше нічого не вийде;
- смажимо 3-4 хвилини під кришкою.
- Відкрити кришку, переконатися, що омлет підсмажився з одного боку, піднявши його край, акуратно згорнути навпіл омлет і обсмажити ще 1-2 хвилини.
Подавайте омлет гарячим зі свіжим салатом та овочами.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт