Легендарні ЛуАЗ-969, свого часу, славилися своєю прохідністю та дешевизною в обслуговуванні. Величезним мінусом автомобіля був лише дизайн. Український автомобільний дизайнер Роман Прядько опублікував у себе на сторінці у Facebook концептуальний рендер цієї класичної радянської моделі. Вийшло одночасно і оригінально, і відоме, і цілком у дусі часу.

Дизайнер Роман Прядко відомий тим, що створює рендери автомобілів за мотивами радянських моделей. За вдачею хлопець мрійник, адже він фантазує на тему "яким міг би бути той чи інший автомобіль, якби його випускали зараз.

І ось нещодавно Роман спробував пофантазувати на тему того, як міг би виглядати легендарний український усюдихід у сучасному світі.

Рендери "Волині" Роман Прядько показав на своїй сторінці у Facebook. Концепт було зроблено з яскраво вираженими рисами свого попередника, й те водночас вийшов дуже органічним. А ось деякі коментатори помітили у деталях цього автомобіля цілі шматки від інших машин.

Багато коментарів відзначили, що зовні модернізований ЛуАЗ-969 нагадує симбіоз раннього Toyota RAV4 та Pajero Pinin. При цьому хтось побачив у ньому ще й Suzuki Jimny та Jeep Wrangler.

Однак варто відзначити і власні цікаві ідеї дизайнера, як розщеплені надвоє фари та віконна стійка, що триває на даху, перетворюючись на тримач для додаткової оптики. На ескізах інтер'єру також можна знайти чимало цитат, наприклад із округлими формами салону Fiat 500X.

Загалом автомобіль вийшов дуже непоганим, але навряд чи ми колись побачимо подібний до ЛуАЗу живцем.

Читайте також:

Спробуйте вгадати з першого разу: чому автомобілі Ferrari фарбують у червоний колір

За нього просять 30 тисяч євро: у Європі продають унікальний ЗАЗ, який майже не їздив

Вас точно зупинять: водіям назвали 5 речей, які так і приваблюють поліцейських

Допоможе звичайний магніт: як дізнатися, що автомобіль до вас уже побував у аварії