Впровадження касових апаратів для служб таксі в Україні є істотною зміною в тому, як ці підприємства обробляють платежі та надають квитанції клієнтам. З 1 жовтня 2023 року всі водії таксі зобов'язані здійснювати оплату через касовий апарат та видавати клієнтам фіскальні чеки.

Про це пише «today»

Спочатку вимога до служб таксі про використання касових апаратів мала набути чинності з 1 січня 2022 року. Проте через суттєві збої, спричинені війною в Україні, обов'язкове впровадження контрольно-касової техніки для підприємців було тимчасово відкладено.

З 1 жовтня 2023 використання контрольно-касової техніки стає обов'язковим для всіх суб'єктів господарювання, що надають послуги таксі. Сюди входять як незалежні водії таксі, так і таксомоторні компанії.

"З 1 жовтня до суб'єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівку та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосовуватися штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог закону", - йдеться у повідомленні прес- служби ДПС.

Державна податкова служба підкреслила, що підприємці, які надають послуги таксі і не дотримуються вимог щодо використання контрольно-касової техніки, можуть бути піддані штрафним (фінансовим) санкціям за порушення законодавства.

Клієнти, які користуються послугами таксі, мають отримати фіскальний чек водія таксі. У цій квитанції буде зазначено вартість поїздки і вона буде офіційним протоколом транзакції.

Впровадження касових апаратів може призвести до більш тривалого часу транзакцій як для водіїв таксі, так і для пасажирів. Внаслідок цього пасажирам, можливо, доведеться враховувати додатковий час при використанні послуг таксі, особливо в ситуаціях, коли пунктуальність має вирішальне значення.

Нова постанова спрямована на підвищення прозорості та дотримання податкового законодавства у сфері таксі та є частиною ширших зусиль щодо формалізації різних секторів української економіки. Хоча на початковому етапі це може створити деякі проблеми, воно також забезпечує структуровану і підзвітну систему як для постачальників послуг таксі, так і для клієнтів.

Читайте також:

Буде фонтан нечистот: названі 12 речей, які в жодному разі не можна змивати в унітаз та в раковину

Чому хтось платить за газ більше за сусідів: у "Нафтогазі" дали роз'яснення

Краще взагалі не виїжджати: у чому небезпека шин, які зараз так масово продають