Незважаючи на дію з травня 2024 року нового закону про мобілізацію, деякі українці таки зберегли своє право на відстрочку.

До них належать 3 категорії, але їм все одно необхідно здійснювати візити до ТЦК, щоб підтвердити відстрочку. В Україні хочуть спростити це питання та надати можливість зробити це не виходячи з туалету у додатку "Резерв+".

ТЦК
ТЦК

Про це повідомила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко під час виступу на технологічній конференції IT Arena 2024 у Львові, повідомляє Sud.ua.

За словами Чорногоренка, для реалізації цього проекту необхідно не лише внести зміни до нормативної бази, а й забезпечити технологічну готовність партнерів, які володіють відповідними реєстрами даних.

Планується, що з початку листопада 2024 року буде доступно три форми автоматичних відстрочок: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю. Нині у міністерстві працюють над узгодженням необхідних нормативних змін.

"Ми прагнемо того, щоб особа, яка має підстави для відстрочення, могла за кілька хвилин повідомити про своє право через додаток, не відвідуючи ТЦК особисто" , - наголосила Чорногоренко.

TЦK
TЦK

Читайте також:

Мобілізація молоді до 25 років: кого закличуть на фронт і тепер змінилося.

У Європі хочуть відправляти українців додому: можна готувати валізи.