У травні ціни на м’ясо в Україні помітно "підстрибнули", а особливо постраждали шанувальники свинини.

За даними AgroReview, лише за останній місяць вартість свинячого ошийка зросла на цілих 20% і зараз коштує близько 330 гривень за кілограм. Якщо ж поглянути на річну динаміку, ціна злетіла майже на 39% — такий «апетит» до зростання змушує переглядати звичне меню.

М'ясо
М'ясо

📈 Ціни ростуть не лише на свинину

У тренді подорожчання і яловичина. Так, ціна на гуляш із яловичини також пішла вгору. Подекуди зростання не таке стрімке, як у свинини, але тенденція очевидна: м’ясо впевнено дорожчає на всіх фронтах.

Причин кілька: від сезонного попиту, збільшення витрат на корми та логістику — до загального подорожчання продуктів харчування на ринку.

💬 Що кажуть експерти?

Аналітики прогнозують, що ціни можуть зростати й надалі, особливо влітку — період пікніків, шашликів і барбекю. Збільшення попиту на м’ясо в теплий сезон завжди стимулює ринок, а отже, змушує гаманці худнути.

Роберця свинячі, фото: youtube.com
Роберця свинячі, фото: youtube.com

🍖 Що робити споживачам?

Шукати акції, купувати оптом або звертати увагу на альтернативи: курятину, субпродукти чи навіть рослинні замінники м’яса, які поступово завойовують популярність.

Читайте також:

Українці втрачають зарплати та пенсії: карткові шахраї посилили удари, як не потрапити під приціл.

Життєво важливі продукти стають предметом розкоші: як змінилися ціни, і що буде далі.