Починаємо відходити від новорічних свят, адже сьогодні вже Хрещення, а отже – настав час повертатися в суворі будні.

Але так само хочеться ще поїсти якогось красивого і смачного салату. Ми вам допоможемо в цьому і більше того – салат без майонезу і допоможе вашому організму оклематися після свят. І назва цього салату – "Датський". Його можна їсти і вночі, а на приготування потрібно всього 5 хвилин.

Датський салат, кадр з відео
Датський салат, кадр з відео

Буряк надає салату насичений бордовий колір, а його солодкуватий смак чудово контрастує із солоністю оселедця, створюючи гармонійне поєднання.

У данській кухні традиційно віддають перевагу простоті і натуральним смакам, і салат з буряком і оселедцем чудово відбиває цю філософію. Часто його подають із густими вершковими соусами чи заправками. Такий салат не лише прикрасить будь-який стіл, а й стане чудовою основою для знайомства з кулінарними традиціями Данії.

Інгредієнти:

  • відварений буряк - 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • філе оселедця - 1 шт.;
  • зелений горошок - 180 г;
  • кріп - пучок;
  • рослинна олія - ​​3 ст.л.;
  • зелена цибуля - пучок;
  • Адигейська сіль — 2 ст.л.;
  • яблучний оцет - 2 ст.
  • зерниста гірчиця - 1 ч.л.

Приготування датського салату:

1.Нарізаємо півкільцями цибулю і викладаємо її в миску з окропом. Очищений варений буряк нарізаємо невеликим кубиком, як і очищений оселедець.

2. Зливаємо воду з цибулі і викладаємо її з оселедцем і буряком у салатник. Змішуємо окремо адигейську сіль з яблучним оцтом, олією і гірчицею.

3.Заправляємо салат цією сумішшю і перемішуємо. Викладаємо в салат зелений горошок і нашатковану зелену цибулю з кропом, перемішуємо.

Датський салат, кадр з відео
Датський салат, кадр з відео

Читайте також:

Грецький суп "Фасолада" для відновлення шлунка після Нового року: рецепт геніально простої страви .

Смачний та свіжий салат "Красуня" з куркою і без майонезу: допоможе вашому шлунку після Нового року.

Це те, що шукає багато хто: рецепт найсмачніших булочок Сіннабон у вашому житті.