Народні повір'я припускають, що сон босими ногами дозволяє негативній енергії залишити тіло через п'яти. Проте думки лікарів із цього приводу розходяться.

Деякі лікарі вважають, що носіння шкарпеток на ніч може бути корисним. Якщо тримати ноги у теплі перед сном, це допоможе людям швидше заснути, спати міцніше та краще відпочивати. У китайській медицині вважається, що носіння шкарпеток на ніч покращує кровообіг та потік енергії.

Доктор Комаровський, відомий педіатр, підтримує ідею спати у шкарпетках. Він зазначає, що холодні ноги можуть заважати сну, і посилається на дослідження, що показують, що люди, які носять шкарпетки, засинають швидше та сплять довше.

З іншого боку, деякі лікарі застерігають деяких людей від сну в шкарпетках. Потенційні побоювання включають можливість того, що туга гумка на шкарпетках може погіршити кровообіг, що призведе до підвищеного ризику утворення тромбів та тромбозів.

Крім того, носіння шкарпеток може призвести до перегріву ніг, що потенційно сприяє розвитку грибкових інфекцій, особливо під час використання синтетичних шкарпеток.

Шкарпетки. Фото: YouTube
Шкарпетки. Фото: YouTube

Людям з особливими захворюваннями, такими як атеросклероз нижніх кінцівок чи діабет, лікарі можуть порадити не спати у шкарпетках. Ці стани можуть вплинути на кровообіг і збільшити ризик інфекцій, що не гояться.

Якщо хтось вирішує зігріти ноги на ніч, лікарі рекомендують для шкарпеток натуральні матеріали та нитки без тугої резинки, яка може залишити сліди на тілі.

Альтернативою носінню є контрастний душ перед сном або інші способи зігрітися. Як і в багатьох інших практиках, пов'язаних зі здоров'ям, при прийнятті рішення про те, чи спати в шкарпетках, важливо враховувати індивідуальні уподобання та будь-які основні стани здоров'я.

Читайте також:

Наснився поганий і страшний сон: що треба зробити, щоб він не справдився

Не навертайте нечисту силу в будинок: що в жодному разі не можна робити після заходу сонця

Так солодко ви ще не спали: як налагодити сон після повітряних тривог та стресів