Після завершення свят та насичених застіль неминуче з'являються додаткові сантиметри в області талії та стегон. Вирішення проблеми зайвого жиру в цій зоні включає комплекс заходів, кажуть експерти. Але не впадайте у відчай - привести себе у форму можна швидко, якщо почати діяти прямо зараз.

Як позбутися жиру на животі розповідає видання Express.

Для ефективного зниження жиру на животі фахівець Леон Болмір рекомендує зосередитись на чотирьох вправах.

  1. Планка: Почніть з позиції віджимання, спираючись на передпліччя, зберігаючи тіло у прямій лінії. Утримуйте це положення, активізуючи м'язи корпусу протягом 30–60 секунд.

  2. Дабл-твіст: Сидячи на підлозі, зігніть коліна так, щоб п'яти торкалися землі. Нахилиться назад, тримаючи спину прямо. Повертайте тулуб з боку на бік, торкаючись підлоги поруч із собою, тримаючи гантель чи зчепивши руки разом.

  3. Альпініст: Починайте цю вправу з положення планки, поклавши руки під плечі і підтягуючи коліна до грудей. Потрібно швидко міняти ноги, ніби ви біжите горизонтально. Намагайтеся "пробігти" так як можна довше, але якщо відчуєте дискомфори або болючі відчуття - відразу ж припиняйте.

  4. Велосипедні скручування: Лежачи на спині, руки за головою, підтягніть коліна до грудей, одночасно відірвавши плечі від землі. Торкайтеся лівим ліктем правого коліна, потім правим ліктем – лівого коліна, емулюючи обертання педалей велосипеда.

Рекомендується спочатку виконувати три підходи хоча б по 10-15 повторень для кожної вправи, збільшуючи навантаження в міру зміцнення м'язів.

Варто також пам'ятати, що швидке та ефективне зменшення жиру на животі залежить від низки факторів, включаючи дієту, спосіб життя та фізичну активність. Слід поступово впроваджувати зміни, що підходять вашому рівню підготовки та дозволяють досягти бажаних результатів. Якщо ви візьмете під контроль свій раціон, виключивши з нього шкідливі продукти і не переїдаючи ефект буде досягнуто ще швидше.

Читайте також:

Ваші гормони грають з вами в ігри: чому постійно хочеться їсти і як це виправити

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Купуйте навіть за останні гроші: дієтологи назвали продукт, від якого не можна відмовлятися нікому