За 500 днів ведення війни на території України Державна екологічна інспекція України провела розрахунок збитків, завданих довкіллю та екосистемам країни. Результати цієї оцінки представлені у спеціально підготовленій інфографіці.

За даними Державної екологічної інспекції, за останні 500 днів війни в Україні, екосистеми та довкілля стали жертвами серйозних пошкоджень. Загалом збитки сягають великої суми, яка становить понад 2 трлн гривень.

Інфографіка показує масштаби збитків. Вона включає інформацію про руйнування заповідників, забруднених водах, замінованих полях, випалених лісах і величезну кількість іншої шкоди від воєнних дій окупантів.

Держекоінспекція наголошує на необхідності спільних зусиль та міжнародної підтримки для стягнення та відшкодування екологічних збитків завданих агресором нашій країні.

На жаль, це не остаточні цифри, щодня вони збільшуються доти, доки триває війна, а також, наші фахівці не мають доступу до окупованих територій, тому не можуть зафіксувати та оцінити всі збитки навколишнього середовища.