Чергове відключення світла, яке випало на 30 травня, багато українців називають невипадковим та пов'язують із ДТЕК Ахметова.

Як повідомляє Знай.ua , про це свідчать коментарі користувачів соціальної мережі twitter .

Напередодні рішення про підвищення тарифів на електроенергію Україною прокотилася хвиля відключень світла. При цьому дефіциту потужностей не було, а сам інцидент мають намір розслідувати спецкомісією, зазначає видання.

"Відключення світла в Україні сьогодні – це інцидент, який розслідуватиметься спецкомісією. Жодного дефіциту потужностей до моменту цих відключень не було. Безпосередні причини поки невідомі. Це інцидент, який охопив більшу частину країни", - написав користувач мережі під ніком Mar:A.

Українці запідозрили недобре і припустили, що такі події могли бути свідомим шантажем з боку ДПЕК, щоб люди менше критикували зростання тарифу.

"Звичайний шантаж від монополіста. Давайте гроші, або вимкну світло!", "Це щоб булки не розслабляли. Знали, хто господар і покірно очікували підвищення цін", "Дивно якось збіглося масове відключення електроенергії по всій країні з моменту розгляду можливості підвищення тарифів. Чи не було це шантажом з боку ДТЕК?", "Це спосіб олігархів, які привласнили собі енергетику натиснути на Україну та українців", - написали користувачі мережі.

Читайте також:

Збираються в лісі та "смикають черв'ячка": у мережі показали, чим займаються діти ватажка "вагнерівців" Пригожина

Путін уже не може наступати: армія РФ ховається в окопах та переходить в оборону. Що відомо від Міноборони

Поїздка Зеленського та Путіна до Туреччини. Що готується та які деталі відомі