Мало хто знає, що якщо до звичайного м'ясного фаршу додати натертий болгарський перець і картопля, то котлети набудуть зовсім іншого смаку.

Продукти (на 5 порцій):

  • фарш м'ясний (свино-яловичий) – 500 г;
  • картопля – 150 г;
  • перець болгарський – 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • олія вершкове - 30 г;
  • сухарі панірувальні - 80 г;
  • олія рослинна - 2 ст. ложки;
  • петрушка свіжа – 5 г;
  • сіль - 1 ч. ложка (або до смаку);
  • перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки (або до смаку).

Цибулю потрібно очистити і натерти на великій тертці. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку та насіння і теж потрібно натерти на великій тертці.

Картоплю очистіть і також натріть на великій тертці.

Всі овочі додаємо до фаршу, а також м'яке вершкове масло та перемішуємо.

Далі фарш потрібно посолити, поперчити та перемішати.

Потім потрібно добре відбити фарш, піднімаючи його над мискою і зусиллям кидаючи назад у миску.

Мокрими руками розділяємо фарш на однакові частини та формуємо котлети. Приблизно виходить п'ять штук. Запануйте (обвалюйте) котлети в панірувальних сухарях.

У сковороду наливаємо олію і розігріваємо на середньому вогні. Викладіть в сковороду котлети і обсмажуйте по 7-8 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Якщо котлети готові, то при розрізанні їх виділяється прозорий сік.

Подавати котлети рекомендується з ароматною подрібненою зеленню.

Читайте також:

Ласощі вихідного дня: рецепт смачного пирога з лаваша, фаршу та капусти

Діди додавали цей засіб у кожну лунку: старовинний секрет багатого врожаю картоплі

Згадати молодість: рецепт смажених пиріжків на кефірі, які продавали бабусі в електричках