Стало відомо, що заміною для звичного всім засобу для миття посуду, купленого в магазині, можуть стати вже використані пакетики чайні, наповнені заваркою.

Мудрі та досвідчені господині знають, що чайні пакетики можна сміливо використовувати як натуральний поглинач запахів, а також у разі відсутності посудомийної машини.

І справді, якщо раптово закінчився засіб для миття посуду або людина дотримується екологічного способу життя і не купує побутову хімію з агресивними компонентами у складі, потрібно знати, що брудні тарілки можна вимити…чаєм.

Для цього потрібно скласти посуд у глибоку миску або в раковину, попередньо закривши зливний отвір, залити гарячою водою і опустити кілька використаних чайних пакетиків.

Замочувати посуд варто протягом години-двох - цього часу достатньо для того, щоб посуд легко відмився.

До речі, чайні пакетики можна використовувати і як традиційну губку для миття посуду.

Втім, це не єдиний спосіб використання спитих пакетиків із заваркою.

Їх також можна застосовувати для того, щоб усунути неприємний запах у холодильнику. Потрібно тільки дотриматись однієї умови – пакетики повинні бути сухими.

Також можна поміщати пакетики поруч із відром для сміття, щоб вони поглинали неприємний запах, який часто витає в цій зоні.

Також чай стане в нагоді для миття дерев'яних полиць, наприклад, в кухонних шафах. Якщо потрібно очистити меблі або підлогу темно-коричневого кольору, використовуйте для своєї мети чорний чай – за відгуками господарок, він ще й злегка підфарбовує поверхню, тим самим маскуючи дрібні тріщини та потертості.

Читайте також:

Найвідомішу українську лавру заберуть у московського патріархату. Що відомо

Вогняне пекло: у Ростові-на-Дону горить головна будівля ФСБ. Це прокляття Путіна. Відео

Переведення годинника на літній час: на годину вперед або на годину назад? Коли переходимо

Коли потрібно поливати орхідею, щоб вона пишно цвіла і добре росла