У мережі можна зустріти безліч рекомендацій щодо догляду за орхідеями, у тому числі, і графіки поливу цієї ніжної та вибагливої ​​квітки. Якщо неправильно здійснювати полив орхідеї, вона може і зростатиме, але своїм цвітінням вас не порадує.

Давайте розберемося, коли потрібно поливати орхідею, щоб вона пишно і регулярно цвіла. Тим більше, що зробити це не важко – рослина сама вам підкаже, коли вона потребує поливу.

Для того, щоб точно розуміти, коли орхідея хоче пити, найкраще вирощувати її в прозорих горщиках. Саме по корінням рослини можна зрозуміти, наскільки вона потребує води.

Зверніть увагу на такий показник: якщо коріння вашої орхідеї стало сріблястим або світлим - пора братися за полив.

А от якщо коріння має яскраво-зелений колір, з орхідеєю все гаразд, вона не відчуває спраги.

Крім того, слід звернути увагу і на конденсат, який утворюється в області кореневої системи: після поливу варто почекати день або два, коли крапельки вологи зникнуть, а потім здійснити новий полив.

Ще один важливий момент – це свіжість, яку так люблять орхідеї. Якщо ви бачите, що волога в кореневу систему пішла не повністю, а квітка вимагає води, її можна обприскати зверху зі звичайного пульверизатора.

На завершення нагадаємо, чого не люблять орхідеї. Саме з цих причин вони перестають цвісти:

Неправильний режим поливу - орхідеї не люблять надто сухого або надто мокрого ґрунту, тому необхідно стежити за режимом поливу.

Надто яскраве пряме сонячне світло - орхідеї люблять яскраве світло, але не переносять пряме сонячне світло, особливо в спекотні дні.

Холодні температури – орхідеї вимагають певної температури, щоб процвітати. Деякі види орхідей не переносять холодних температур.

Надлишок добрив - надлишок добрив може призвести до пересихання коріння, що негативно позначається на здоров'ї орхідеї.

Неправильний ґрунт - орхідеї потребують спеціального ґрунту, який добре дренується і дозволяє корінням дихати. Використання невідповідного ґрунту може призвести до проблем зі здоров'ям рослини.

Читайте також:

Там все гладко: учасниця "Холостяка" показала себе на пляжі у купальнику, під яким усе видно.

Природа творить дива: у Чорнобильській зоні помітили рідкісного птаха. Фото

Доведеться викинути: чим у жодному разі не можна підгодовувати орхідею.