Схоже, російські пілоти можуть нарватися на неприємності. Як стало відомо, сьогодні у Чорному морі стався інцидент за участю російського винищувача Су-27 та американського безпілотника MQ-9 Reaper. Останній, до речі, може здійснювати розвідувальну та ударну діяльність.

За інформацією УП , командування сил США в Європі вже відреагувало на цей інцидент, заявивши, що російські пілоти робили досить небезпечні дії поблизу американського безпілотника і навіть скидали на нього паливо.

"Сьогодні два російські літаки Су-27 здійснили небезпечний і непрофесійний перехоплення безпілотного літального апарату розвідки, спостереження та рекогносцювання MQ-9 ВПС США, який знаходився в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем", - йдеться у заяві.

Події розвивалися наступним чином: приблизно о 7:03 ранку за центральноєвропейським часом один із російських літаків Су-27 зачепив турбогвинтовий двигун MQ-9. Після цього він зазнав серйозних пошкоджень. Американські сили були змушені терміново затопити MQ-9 у міжнародних водах.

"Кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали паливо на MQ-9 і пролітали перед ним безрозсудним, екологічно небезпечним та непрофесійним способом. Цей інцидент демонструє не лише недолік компетентності, а й небезпеку та непрофесійність", - йдеться у заяві.

Американське командування повідомляє, що MQ-9 виконував рутинні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до катастрофи та повної втрати MQ-9.

"Фактично, цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до катастрофи обох літаків. Літаки США та членів Альянсу продовжуватимуть діяти в міжнародному повітряному просторі, і ми закликаємо росіян поводитися професійно та безпечно", - заявив генерал ВПС США Джеймс Б. Хеккер. , командувач ВПС США у Європі та Африці.

Читайте також:

Для Путіна все закінчиться у травні: астролог розповіла, що відбудеться найближчими місяцями .

Українцям роз'яснили, як оформити пенсію за кордоном, не повертаючись додому .

Добирався танком на власне весілля: як воїн ЗСУ вирвався з Бахмута до своєї нареченої. Фото .