Для очищення елементів сантехніки, зокрема, душової лійки, зовсім не обов'язково шукати якісь дорогі засоби для чищення. Адже найчастіше буває, що ці кошти або не справляються з нальотом, або псують покриття самого виробу.

Досвідчені господині вже давно знають один простий секрет, який знадобиться багатьом. Суть його проста та пов'язана з дуже дешевим засобом, який є на будь-якій кухні. Це – лимонна кислота.

Отже, що потрібно зробити, щоб відмити душову лійку від нальоту.

Для створення "чарівного" розчину вам знадобиться 25 грамів лимонної кислоти та будь-яка ємність, в яку поміститься ваша душова лійка. До речі, її не обов'язково від'єднувати від шланга – процес очищення можна проводити прямо у ванні.

Отже, беремо 25 г лимонної кислоти, заливаємо її гарячою водою і перемішуємо до повного розчинення.

Потім у цю ємність поміщаємо нашу душову лійку та залишаємо на півгодини. За цей час накип просочиться розчином і почне буквально сповзати з виробу. Після цього залишиться тільки пройтися щіткою по лійці, знявши з неї весь бруд, що відмок, і накип, який не скла на дно ємності з лимонною кислотою.

Є й інший спосіб чищення душової лійки:

Змішайте в рівних пропорціях гарячу воду та лимонний сік. Помістіть душову лійку в розчин і дайте їй просочитися на кілька годин або всю ніч. Потім витягніть душову лійку з розчину і промийте її теплою водою.

Використовуйте харчову соду. Змішайте кілька столових ложок харчової соди з водою, щоб одержати пасту. Нанесіть цю пасту на душову лійку і залиште на кілька годин. Потім промийте душову лійку теплою водою і витріть сухою ганчіркою.

Незалежно від обраного методу, не забудьте ретельно промити душову лійку теплою водою після очищення та витерти її до повного висихання.

Читайте також:

Пісне та поживне блюдо: рецепт круглих картопляних пирогів.

Як за номером паспорта дізнатися про свою долю: названо магічні цифри. Перевірте свій документ.

Велика помилка: чому не можна білити дерева навесні і чим це небезпечно.