У квітні поточного року тариф на електроенергію для побутових споживачів в Україні може бути підвищений, проте остаточного рішення досі немає.

Докладніше про це інформує Обозреватель, посилаючись на заяву голови правління Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка.

"Можливо, навіть розглянуть варіант запровадження градуйованого тарифу від споживання. Тобто чим більше ти споживаєш, тим більше платиш. Звичайно в такому разі треба враховувати електроплити та електроопалення, де споживання набагато вище. Але сам по собі запровадження стимулюючих тарифів правильний шлях, але соціальний тариф на нижній планці підвищувати не можна", - зазначив експерт.

Повідомляється, що підвищення може статися 1 квітня 2023 року. За словами Попенка, тариф на світ може бути підвищений на 30-40%, що призведе до того, що ціна за кіловат-годину електроенергії становитиме 2,3-2,5 грн. Експерт також спростував інформацію, яка ходила у мережі, що тариф може бути підвищений аж у 4 рази.

"Хочу відразу заспокоїти. Ні, не вчетверо. У 4 рази це різниця між розрахунковою вартістю електроенергії й вартістю побутового споживача, що відпускається", - підсумував Попенко.

Читайте також: