важливо!

  • Щоб сирне тісто вийшло вдалими, важливо ретельно поставитися до вибору сиру. Його рекомендується взяти жирніше, мінімум 5%. Неякісний продукт може зіпсувати випічку, тому що безпосередньо впливає на консистенцію, смак та кінцевий результат.
  • Сметану також краще взяти жирніше. Якщо в наявності густа сметана, її можна покласти менше, рідку - побільше.
  • Кількість цукру можна змінювати на свій смак - 4 ложки - середня кількість.

Отже, сир у мисці більше потрібно пробити занурювальним блендером. Якщо його немає, то можна протерти сир через сито – він стане однорідним.

Далі додаємо цукор, соду для пишності запіканки, сіль для посилення смаку та ванілін для аромату.

Розбийте до сиру яйця. Їх візьміть великі, добірні категорії. Якщо яйця дрібніші, збільште їхню кількість. Вони також відповідають за пишність запіканки, не зменшуйте їх кількість. Якщо у вас немає блендера, то яйця збийте із цукром окремо, і лише потім додайте до основної маси. Покладіть сметану. Враховуйте, який у вас сир – сухий чи вологий – і регулюйте кількість сметани.

Пробийте всі інгредієнти занурювальним блендером - маса стане однорідною та кремовою.

Додати манну крупу. Її кількість також може бути різною. Якщо спочатку маса була густою – покладіть менше, якщо занадто рідкою – більше на одну ложку. Враховуйте, що вона ще набухне під час випікання. Чи не переборщите.

Добре перемішайте масу. Залишіть її постояти на 20 хвилин, за цей час манка набухне.

Підготуйте форму для випікання. Змастіть її шматочком м'якого вершкового масла|мастила|, а потім присипте манкою. Манка прилипне до масла і при випіканні стане скоринкою. Це допоможе легко вийняти запіканку із форми.

Вилийте у форму тісто, розрівняйте верх лопаткою. Моя форма розміром 20*20 см, запіканка вийшла не надто високою. У меншій формі вона вийде вищою.

Запікайте запіканку в духовці при температурі 180°С, режим верх-низ, протягом 30-40 хвилин до рум'яної верхівки. Як перевірити, чи готова запіканка? Як тільки на поверхні утворюється легка золотиста скоринка, візьміть шпажку і проткніть запіканку в кількох місцях. Якщо шпажка суха, то запіканка готова. Готову запіканку повністю остудіть і потім виймайте з форми.

Читайте також: