Лавровий лист є не тільки важливим пряним інгредієнтом для страв, але також містить цілу низку корисних речовин як харчова добавка. Однак, щоб зберегти смак та аромат страви, необхідно розуміти кілька правил.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

По-перше, лавровий лист слід додавати у блюдо ближче до його готовності – за 5 хвилин до готовності у перші страви та за 10 хвилин – у другі. Таким чином, можна надати страві всі корисні ефірні олії, які мають характерний аромат.

По-друге, після приготування, лавровий лист слід видалити із страви, щоб уникнути гіркоти від дубильних речовин, що входять до лаврушки, які можуть зіпсувати смакові властивості страви або вплинути на якість продуктів, що використовуються.

Не зважаючи на те, що лавровий лист має низку корисних властивостей, які сприяють позитивному впливу на здоров'я, не варто залишати його в блюді надовго. Дотримання правил приготування та вживання лаврового листа дозволяють зберегти його властивості корисними та зробити ваші страви смачними.

Читайте також:

Старовинний секрет: для чого наші бабусі підпалювали лавровий лист у будинку

Не повторюйте помилку: чому лавровий лист обдають окропом і коли його потрібно додавати в суп

У нього додають яєчні млинці: курячий суп із кукурудзою, що робиться з одним секретом